15 Aralık 2010 Çarşamba

HER ŞEY BU KADAR ÇABUK DEĞİŞİYORKEN YAŞAMINIZI NASIL OLUŞTURABİLİRSİNİZ?


Zaman içinde her şey değişirken, doğru olduğunu düşündüğünüz ve güvendiğiniz her şeyin aslında doğru olmadığını anladığınız zamanlarda, sahip olmayı istediğiniz yaşamı nasıl oluşturabilirsiniz?
Access Consciousness’ın donanımları hangi sosyal sınıf ya da ekonomik koşullar içinde olduğunuza bakmaksızın istediğiniz yaratımı oluşturmanıza olanak tanıyacaktır.
Bu donanımları biri soru sormaktır. Sorular evreni soru sormadığınız zamanlarda ortaya çıkarmayacağı olanaklar ve yeni yöntemleri göstermek için cesaretlendirir ve davetiye çıkartır. Ne zaman cevabı bildiğimizi düşünsek, bir soruna çözüm veya yeni bir yaklaşım yöntemi bulduğumuzu sansak diğer olasılıkları farkedemeyiz.
Son yıllardaki değişimler bize göstermiştirki doğru olduğunu düşündüğümüz pek çok şey doğru ya da en azından güvenilir olmaktan çıkmıştır.
Bu sorulardan bir tanesi “ Bundan daha iyi ne olabilir?” sorusudur. Aslında bu soru çok amaçlı bir sorudur. Arzumuz dışı hoşumuza gitmeyen bir şey oluşması halinde oluşumun nasıl daha iyiye gidebileceğini bilmek doğal olarak çok iyi olurdu. Bu soru çok güzel ve aynı zamanda ve aynı derecede kullanışlıdır. Herhangi bir güzel oluşumun bitmesini mi isterdiniz yoksa devam etmesini mi? Eğer – tamam bunun olacağı bu kadar.... gibi bir sonuca varacak olursanız durumu çok daha iyi hale getirecek olasılıkların varlığı mümkün olabilir mi?
Bu anda size güzel ve yaşanmış bir örnek anlatmak istiyoruz. Orta yaşlarda Amerikalı bir kadın Parise yaptığı gezi esnasında bu soruyu kullanmış ve harika avantajlar elde etmiş. Pariste geçirdiği 5-6 gün zarfında kaldığı oda otelinin diski salonunun üst katındaymış ve oldukça rahatsız günler geçirmiş.
Kadın Paristeki son gecesinde kendine bir iyilik yapıp otelini değiştirmek gayesiyle Champs-Elysees’in en lüks otellerinden birine girmiş. Resepsiyondaki görevli üzülerek otelde hiç boş oda olmadığını söylemiş. Kadın “ Bundan daha iyi ne olabilir?” diye sormuş. Görevli ilk defa karşılaştığı bu soru karşısında tedirgin olmuş ve bir başka görevliyi çağırmış. Diğer görevlide otelde hiç boş oda olmadığını bir kez daha tekrarlamış. Kadın tekrar “Bundan daha iyi ne olabilir?” diye neredeyse neşeyle sormuş. (Bu soruyu sorarken neşeli olmamanız çok zordur deneyin göreceksiniz) Gelen görevlide bir tedirginlik hissiyle izin isteyerek yanlarından ayrılmış ve sorumlu müdürü bulmaya gitmiş. Sorumlu müdür odasından gelerek kadına normal oda fiyatından Balayı Suitinde kalması teklifini nasıl karşılayacağını sormuş. Kadın teklifi memnuniyetle kabul etmiş ve “Bundan daha iyi ne olabilir?” diye tekrar sormuş. Müdür çok daha yaratıcı bir teklifle odasına otellerinin bir hediyesi olarak bir şişe şampanya yollayacağını belirtmiş. Kadın keyifle  “Bundan daha iyi ne olabilir?” diye sorusunu yinelemiş. Olayın bundan sonrası bize anlatılmadığı için bilemiyoruz belkide şampanya servisini boylu poslu yakışıklı bir garson yapmıştı.. neden olmasın.

Bir başka faydalı soru “Bunda doğru olan nedir ki elde edemiyorum?” sorusudur. Soru çoğu zaman eğlenceli olmayan durumlarda kullanılacak ve faydalı olacaktır.
Aniden işinizi ya da sevdiğiniz kadını/erkeği kaybettiğiniz anda sizin için tam bir yıkım oluşmuşsa da 6 ay ya da 6 yıl sonra bu kaybın sadece bir hediye değil hayatınızda başınıza gelebilecek en güzel şey olduğunu anladığınız anlar oldu mu?
“Bunda doğru olan nedir ki elde edemiyorum?” sorusu hızlı ileri sarım gibi çalışır. Size kaybetmenin daha hızla kendini gösterdiği durumlarda kazanacak olmanızın farkında olmanızı sağlayacaktır.
Bundan daha iyi ne olabilir?
Soruların işe yarar olmasındaki bir diğer özellik soruların yeni olasılıklar yaratması ve bakış açılarımızı değiştirmemize izin vermeleridir.  Bakış açılarımızdaki en küçük değişiklik - ki biz bunları yaşadık, dünyada muhteşem büyüklükte bir değişimi yaratabilir.
Pek çoğumuz sıklıkla düşüncelerimizin, duygularımızı, inançlarımızı, bakış açılarımızı gerçeğimizin bire bir yansıması olarak görme eğilimideyiz, ancak bu eğilim kesinlikle yanlış bir yorumlamadan ibarettir.
Bakış açılarınız sizin gerçeğinizi yansıtır, bunun tersi olamaz  yani gerçeğiniz bakış açılarınızı yaratmaz. Diğer taraftan kasvet, hüzün ve perişan olmayı kabul ettiyseniz evren size itaat eder ve onları da size gönderir.

Bir diğer güzel soru ise “Başka hangi olasılıklarım var?” sorusudur. Herşeyin önümüzde olduğuna inandığımız bir tuzağa düşme eğilimindeyizdir. Bu soruyu sormakla evreni  köşede pusuya yatmış bizi  mutlu etmek üzere bekleyenleri, soruyu sormanız halinde size göstermeye davet edersiniz.
Yaşamınızı son günlerde olduğundan çok daha dinamik olarak yaratmakla ilgileniyorsanız bu soruları çok daha efektif kullanmanın başka yöntemleride vardır. Yukarıdaki soruları en yalın halleri ile sorsanız dahi yaşamınızda mucizevi değişiklikler yaşarsınız, bu da çok güzel bir başlangıçtır.
Bu arada şunu belirtelimki bu soruların cevaplarını anında bilmeniz gerekmiyor.  Bu soruyu sormak yeni bir cevap aramak  -ki her cevap bir başka kısıtlama getirecektir, değildir, soruların amacı farklı olasılıkların var olduğu konusunda  algılama oluşturmaktır.
Bu soruları sorarak evrenden kendinize farklı bir şey göndermesini talep etmiş olursunuz. Bu yeni ve gelişmiş olasılıklar beklemediğiniz pek çok yeni yöntemi gösterebilirler. Bazen, evrenin olmasını talep ettiğiniz her şeyi hazır etmesi vakit alabilmektedir.
Peşinde olduğunuz şey daha çok yaşamınızı her yönü ile atağa kaldırmaksa soru olarak yaşamayı deneyebilirsiniz. Soru olarak yaşadığınızda sorular söylemlerinizi zenginleştirmekten çıkar dünyada var olma yöntemine doğru harekete geçer. Bir cevaba karar verme, sonuçlandırma, yargı ya da benzeri herhangi bir yöntem giderek artan şekilde rahatsız edici hale gelir.
Yaşamının her yönünde  etkin durumun Başka hangi olasılıklarım var? şeklinde olsaydı nasıl olurdu?
Tüm yaşamın için başka hangi olasılıklar olabilir?
Sevgi ile.
Levent

Not: Yazı access-consciousness-blog.com da yer alan bir makaleden sadeleştirilerek Türkçeye çevrilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder