4 Ekim 2012 Perşembe

Bilinçli olmak nakit akışınızı değiştirebilir mi?

Bilince Erişim (Access Consciousness) tarif edilirken sıklıkla "hayatınızda yolunda gitmeyen herhangi bir şeyi değiştirmek için yardımcı olacak araçlar ve uygulamalar bütünüdür" açıklaması yapılır. Bu bütünün içinde yer alan önemli önerilerden biri "DIŞLAMA YOK" tur.

Peki "Dışlama Yok" un nakit akışı ile ne alakası var diye sorabilirsiniz. Şunu kabul edelim ki dışlama bir yargı sonucu ortaya çıkan eylemdir. Öyle ya, birini yargılayıp onun hakkında hüküm vermeden onu dışlayabilir misiniz? Tabi böyle bir dışlamayla parayı da dışlamamış olmanız mümkün mü? Tabi ki değil, gelin bir örnekleme yapalım.

Diyelim ki saçlarını garip renklere boyamış, her tarafında garip küpeler takılı tiplerden hoşlanmıyorsunuz.Bu gibi tipleri size önerebilecekleri ne olursa olsun hayatınızda olması ilginizi çekmiyor ve istemiyorsunuz.Sorun o ki bu gibi tipleri hayatınızdan dışladığınız anda onlardan veya sizde aynı tür titreşimler oluşturan ki bunlar sarışın mavi gözlü de olabilirler, kişilerden gelmesi mümkün olabilen parayı da dışlamış oluyorsunuz.

Yaratım ve üretiminin hayal edebileceğimizden çok daha doğrusal olduğunu göz önüne alacak olursak, birilerini veya bir şeyleri hayatımızdan dışlamanın getireceği zararlar da hayal ettiklerimizden çok daha fazla olacaktır. Aslında birilerini veya bir şeyleri hayatımızdan dışlamak çok aptalca olur, çünkü birisi veya bir şey olmadan ya da yapmadan onu yargılamamız mümkün değildir.

Kaldı ki dışlamanın nakit akışımızı sekteye uğratabileceği sadece kişileri dışlamakla da oluşmaz. Yaşamınızda şu ana kadar olmasının mümkün olmadığı kararını vererek hangi nakit kaynaklarını dışladınız? Bunu düşünmek ister miydiniz?

Bazı insanlar çalıştıkları işi tek nakit kaynağı olarak görürler ki bu kaynağı çalışma saatleri veya süreleri ile kısıtlamaktan başka bir şey ifade etmemektedir. Kimileri içinse tek kaynak kazanılacak bir piyangodur. Bu bakış açılarıyla kaç tane daha olası parasal kaynağı dışladıklarını tahmin edebiliyor musunuz?

Gelin kendiniz bir iyilik yapın ve sorun;
"Ya dışlamaya son verseniz neler olurdu?" 
"Bütün  nakit akış yöntemleri içinde kaç tane daha fazla yöntem sizin için hazır bekliyor?"
"Bu adımı atmak size neye mal olur?"




Access The Bars Bilince Erişim araçları ve uygulamalarındaki temel aşamadır. Bu konuda daha fazla ayrıntı için beni arayabilirsiniz.

Kolaylıkla, neşeyle ve ihtişamla.

Sevgi ile.
Levent



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder