13 Nisan 2011 Çarşamba

Access Consciousness Farkında ve Yaratıcı Olmak

Access Consciousness tarafından geliştirilen farklı bir bakış açısı dünyada iki tip insanın var olduğunu tanımlamaktadır; bu tiplerden biri yaratıcı, dinamik, otoriter ve her şeyi sorgulayanlar, diğerleri daha dengeli, düz çizgide hareket edip genellikle ev ortamında toplumun mevcut işlevselliği ve yapısına uyum gösterenlerdir.

Kendinizi yaratıcı ve sorgulayıcı olarak kabul ediyorsanız sizin için geçerli olan, iş ve başarı önerileri olarak bu güne kadar okumuş olduklarınızın tam tersini uygulamak olacaktır. En yaratıcı olan kişiler yaratımlarını mantık veya düz/doğrusal yaklaşımlarla yaratmazlar. Tam aksine kaosa benzeyen ve tanımlanamamış koşullarda yaratırlar. Aynı anda tek bir şeyi yapma ve odaklanma türü iş önerileri bu tür yaratıcı kişilerin çoğu için cehenneme seyahat etmek üzere verilen bir yol haritası gibi olacaktır.

Genellikle bir iş projesinde siz A dan Z ye hızla geçerken iş arkadaşlarınız yorgun argın doğrusal yöntemlerle B, C, D ve sonrası ile uğraşırlar. Bir anlamda sizi çılgına çeviren sosyal hantallık onlar için son derece uygundur. O kadar ki sizi fazla verimli olmanız nedeniyle kendilerini kötü gösterdiğinizi söyleyerek suçlarlar.

Sözünü ettiğimiz ilk tiplemedeki yaratıcı kişilerin diğer önemli bir karakteristiği kendilerine belli bir mantık ve doğrusallıkla gelen önerilerin, kendilerine uygun olmayan bir şeyi yapma konusunda uyaran yargılama ve ayıplama eğilimidir. Bu tür karakterler verilerden bilinmeyene ulaşırlar, hemen her yerden, uçuk bir şeyden bir ilham alıp şimdiye kadar var olmayan ve aslında çok yaratıcı olacak bir şeyi yaratırlar. Bulundukları ortam mantıklı yöntem kullananlara son derece kaotik gözükebilir. Şunu kendimize sormalıyız, sadece mantık ve doğrusal yöntemler kullanan karakterler ne derece yaratıcı olabilirler? Dünyamıza gerçekten dinamik bir katkıda bulunabilirler mi? Yoksa zamanlarının çoğunu sizin yaptıklarınızın ne denli yanlış olduğunu söyleyerek mi geçirirler?

Access Consciousness ile tanışmak workshoplar ve bireysel uygulamalar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız benimle temas kurabililirsiniz.

Sevgi ile, şükranlarımla.
Levent

lbekdik@hotmail.com  GSM 0533 772 6834

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder